Gezonde school

In 2015 hebben wij als school het vignet Gezonde School gekregen. Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en leerkrachten. Dit vignet wordt telkens voor drie jaar lang afgegeven.   Een gezonde school werkt volgens de vier pijlers van de Gezonde School namelijk:
• Educatie: In de lessen is er structurele aandacht voor gezondheid.
• Omgeving: Gezond gedrag stimuleren door aanpassingen in de fysiek en sociale omgeving.
• Signaleren: Gezondheidsproblemen worden gesignaleerd b.v. door het volgsysteem in het bewegingsonderwijs.
• Beleid: alle maatregelen voor gezondheid van leerlingen en leerkrachten zijn vastgelegd in het schoolbeleid.

Het bevorderen van de gezondheid van kinderen en jongeren heeft voordelen. Op jonge leeftijd wordt een belangrijke basis gelegd voor de toekomstige (on)gezondheid. Een deel van de gezondheidsproblemen op volwassen leeftijd is al in de jeugd te voorkomen, of uit te stellen, door gezond gedrag te stimuleren.

Hoe doen wij dat op de Johan Frisoschool?
Jaarlijks doet onze school mee aan het EU-Schoolfruitprogramma, het Nationaal Schoolontbijt en de Week van de Pauzehap, educatieve programma’s om de leerlingen bewust te leren worden van het belang van ontbijten en het eten van gezonde tussendoortjes. Ook stimuleren wij als school gezonde traktaties bij verjaardagen. In de pauzes eten wij fruit, alleen op vrijdag is het zogenaamde “koekjesdag”. Ook is ons schoolplein is aangepast tot een beweegvriendelijk en ‘groen’ schoolplein. Tijdens de bewegingslessen volgen wij verschillende clinics om zo kennis te maken met verschillende sporten.