van kindertuin

Buitenschoolse opvang `De Zonnebloem`

Buitenschoolse opvang `De Zonnebloem

Ook voor de oudere kinderen die al naar school gaan zijn we er! Bij de buitenschoolse opvang komen kinderen van 4 tot 12 jaar oud om lekker met elkaar te spelen en leuke dingen te doen. Als iedereen is opgehaald van school, of zelf naar de BSO is gekomen, gaan we eerst met z’n allen aan tafel om wat te drinken, fruit te eten en even gezellig met elkaar te kletsen. Daarna is iedereen vrij om te doen wat hij of zij wil. Er is altijd genoeg te doen! Zo gaan we bijvoorbeeld de ene keer naar de gymzaal om lekker te klimmen of spelletjes te doen, een andere keer bakken we wat lekkers en weer een andere keer knutselen we wat moois. Daarnaast vinden we het ook erg fijn om lekker buiten op het schoolplein te spelen, dat doen we dan ook vaak!

Kinderopvang ‘het Zonneroosje’

Welkom bij onze kinderopvang. Bij ons is het altijd erg gezellig! De kinderen (0-4 jaar) komen hier spelen en leren tussen 07:30 en 18:00 uur. Elke dag kent eenzelfde dagstructuur en ook bieden wij thema-gebonden activiteiten aan, zoals het afgelopen thema: ‘brrr… wat is het koud!’. De kinderen mogen zelf bepalen of zij aan de aangeboden activiteiten mee willen doen. Zo zijn ze bijvoorbeeld druk geweest met het knutselen van een warme winterjas, handschoenen en een mooie shawl. Ook hebben ze zelf nepsneeuw gemaakt, iglo’s gebouwd en mochten ze in de echte sneeuw spelen. De boekjes over de winter waren ook spannend en leerzaam.We houden van de frisse buitenlucht en proberen elke dag even naar buiten te gaan. De kinderen spelen dan op de fietsen en bakken lekkere zandtaartjes in de zandbak. Een rondje rijden in de bolderkar vinden zij ook erg leuk! Daar wordt je natuurlijk ook wel een beetje moe van, er kan dan uitgerust worden in onze bedjes.

Peuteropvang ‘de vlinder’

Wist u dat er elke week wel meer dan 50 kinderen komen spelen bij PO de vlinder? Daar zit dus vast wel een vriendje of vriendinnetje bij! De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met de Thema’s Sinterklaas en Kerst en na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema winter. We hebben gewandeld in de sneeuw. Ook hebben we boerenkool met worst geplakt, een mooie sjaal geknutseld, en nog veel meer leuke dingen gedaan! Samen met Kikker zingen we elke dag liedjes, gaan we met alle kinderen in de kring en worden er 2 mooie (bijbel)verhalen gelezen. Ook gaan we regelmatig naar buiten en spelen we samen met de kleuters van school. Daarnaast gymmen wij met onze gymjuf Lisanne (kinderfysiotherapeut). Juf Mirjam (logopedist) is daarbij ook aanwezig en doet met ons activiteiten waar we veel van leren.

Buiten spelen bij de Kindertuin

Kijk ons eens heerlijk buiten spelen!