van kindertuin

Peuteropvang de Vlinder

De kinderen hebben de afgelopen tijd gewerkt met het thema: ‘Wij gaan naar de tandarts’. We hadden een mooie tandartshoek waar de kinderen en juffen tandarts konden spelen. Dit viel erg in de smaak bij de kinderen. We hebben geknutseld en een tandenborstel en tandpasta gekregen. Ook zijn we samen met de kleuters van de basisschool naar buiten geweest. Het is mooi om te zien dat de basisschoolkinderen rekening houden en samen spelen met de peuters.

Voor Valentijnsdag heeft een groep nog een valentijnskaart gemaakt voor hun ouders. Deze brieven hebben we samen met de kinderen op de post gedaan. Vanaf 19 maart hebben we een nieuw thema: ‘Wij gaan naar de boerderij’. Ook komt in deze periode Pasen aan de orde.

Groetjes, De juffen van de peuteropvang de vlinder.

BSO de Zonnebloem

Afgelopen tijd hebben we ook bij de BSO weer allerlei leuke dingen gedaan. Het thema van de peuteropvang/kdv was ‘Naar de tandarts’ en wij hadden het geluk dat wij ook met hun thema spullen mochten spelen. Een aantal van ons zouden zo tandarts kunnen worden hoor, ze hebben al goed geoefend! In de vakantie waren we hele dagen vrij, dus hadden we alle tijd om leuke dingen te doen en te maken. Zo zijn we een dagje naar het speelbos geweest en een dagje naar Erve Brooks. Daar hebben we heerlijk gespeeld, geklommen en geklauterd. En vakantie is ook wel een beetje feest, dus hebben we samen lekker pizza gebakken en worstenbroodjes gemaakt. En natuurlijk ook opgegeten… mmm, erg lekker!

Delen op social media

Thema: Wij gaan naar de tandarts

Met het kinderdagverblijf hebben wij met de kinderen het boekje gelezen van: ‘Kas gaat naar de tandarts’. Kas ging samen met Kroko, zijn krokodil. Dat was erg leuk!
Ook hebben we poetsles gekregen van een tandartsassistente. Samen leren tandenpoetsen… en oefenen met een reuze tandenborstel op een hele grote mond! Aan het eind hadden we allemaal een poetsdiploma verdiend! Daarbij kregen alle kinderen een tandenborstel en peutertandpasta.
Maar er is ook heel wat afgeknutseld! We hebben tanden gemaakt, kleurplaten van de tandarts gekleurd en zelfs Kroko de krokodil hebben we nagemaakt!
We hebben ook een liedje geleerd over tanden poetsen:
(op de melodie van vader Jacob)
Tanden poetsen, tanden poetsen
Heen en weer, heen en weer.
Onder en ook boven, onder en ook boven.
Nog een keer, nog een keer.

Buitenschoolse opvang `De Zonnebloem`

Buitenschoolse opvang `De Zonnebloem

Ook voor de oudere kinderen die al naar school gaan zijn we er! Bij de buitenschoolse opvang komen kinderen van 4 tot 12 jaar oud om lekker met elkaar te spelen en leuke dingen te doen. Als iedereen is opgehaald van school, of zelf naar de BSO is gekomen, gaan we eerst met z’n allen aan tafel om wat te drinken, fruit te eten en even gezellig met elkaar te kletsen. Daarna is iedereen vrij om te doen wat hij of zij wil. Er is altijd genoeg te doen! Zo gaan we bijvoorbeeld de ene keer naar de gymzaal om lekker te klimmen of spelletjes te doen, een andere keer bakken we wat lekkers en weer een andere keer knutselen we wat moois. Daarnaast vinden we het ook erg fijn om lekker buiten op het schoolplein te spelen, dat doen we dan ook vaak!

Kinderopvang ‘het Zonneroosje’

Welkom bij onze kinderopvang. Bij ons is het altijd erg gezellig! De kinderen (0-4 jaar) komen hier spelen en leren tussen 07:30 en 18:00 uur. Elke dag kent eenzelfde dagstructuur en ook bieden wij thema-gebonden activiteiten aan, zoals het afgelopen thema: ‘brrr… wat is het koud!’. De kinderen mogen zelf bepalen of zij aan de aangeboden activiteiten mee willen doen. Zo zijn ze bijvoorbeeld druk geweest met het knutselen van een warme winterjas, handschoenen en een mooie shawl. Ook hebben ze zelf nepsneeuw gemaakt, iglo’s gebouwd en mochten ze in de echte sneeuw spelen. De boekjes over de winter waren ook spannend en leerzaam.We houden van de frisse buitenlucht en proberen elke dag even naar buiten te gaan. De kinderen spelen dan op de fietsen en bakken lekkere zandtaartjes in de zandbak. Een rondje rijden in de bolderkar vinden zij ook erg leuk! Daar wordt je natuurlijk ook wel een beetje moe van, er kan dan uitgerust worden in onze bedjes.

Peuteropvang ‘de vlinder’

Wist u dat er elke week wel meer dan 50 kinderen komen spelen bij PO de vlinder? Daar zit dus vast wel een vriendje of vriendinnetje bij! De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met de Thema’s Sinterklaas en Kerst en na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema winter. We hebben gewandeld in de sneeuw. Ook hebben we boerenkool met worst geplakt, een mooie sjaal geknutseld, en nog veel meer leuke dingen gedaan! Samen met Kikker zingen we elke dag liedjes, gaan we met alle kinderen in de kring en worden er 2 mooie (bijbel)verhalen gelezen. Ook gaan we regelmatig naar buiten en spelen we samen met de kleuters van school. Daarnaast gymmen wij met onze gymjuf Lisanne (kinderfysiotherapeut). Juf Mirjam (logopedist) is daarbij ook aanwezig en doet met ons activiteiten waar we veel van leren.

Buiten spelen bij de Kindertuin

Kijk ons eens heerlijk buiten spelen!