Omdat je van waarde bent!

Recente berichten

van kindertuin

BSO ‘De Zonnebloem’

Afgelopen weken was het heerlijk weer buiten en daar hebben we als BSO goed gebruik van gemaakt. Heerlijk met z’n allen buiten op het plein geweest, met water gespeeld, een speurtocht gedaan en niet te vergeten.. lekker ijsjes gegeten! Wat fijn om met z’n allen van dit weer te kunnen genieten. Veel van ons hebben ook meegelopen met de avond4daagse afgelopen week. Knap hoor, ondanks de hitte toch zover lopen! Goed gedaan allemaal! En wisten jullie het al? Stiekem zijn we ook nog eens een goede toneelgroep… Een aantal keer heeft een groepje kinderen een hartstikke leuke voorstelling voorbereid voor de rest van de groep. Erg leuk om aan mee te doen, maar ook minstens zo leuk om naar te kijken. Iedereen moest hard lachen om de grapjes die gemaakt werden door de clowns en kinderen in de voorstelling.

Delen op social media

PO de Vlinder

Wij hebben ons de afgelopen weken bezig gehouden met de volgende thema’s:
- Wij gaan naar de (kinder)boerderij.
- Billen, buikje, benen (wij dansen op muziek).
 
Wij hebben een uitstapje gemaakt met de kinderen en hebben verschillende dieren bekeken: kippen, vogels, een hond en vissen. Samen hebben we gezellig gewandeld en gezongen. Ook hebben we een mooi verhaal verteld over de dingen die gebeuren op de boerderij zoals; het melken van de koeien of hoe het fruit geplukt wordt en de groente gewassen worden. Maar ook dat er lieve lammetjes geboren worden.
 
Bij het andere thema hebben we o.a. het liedje ‘hoofd, schouders, knie en teen’ geleerd. Bij dit thema hoorde het verhaal over ons lichaam; waar zitten je haren, oren, neus en je billen?
We hebben ook allemaal oefeningen gedaan. Kun je al op je handen en voeten staan? En wat gebeurt er als je op 1 been gaat staan?
Maar bij billen, buikje, benen (bewegen op muziek) hebben we ook muziekinstrumenten gemaakt. Onder het zingen hebben we daarmee heel hard muziek gemaakt!
 
Tot het volgende thema!
 
Groetjes,

de leidsters van peuteropvang de Vlinder.
 

Delen op social media

Thema: Wij gaan naar de (kinder)boerderij

De afgelopen weken hebben we feest gevierd op KDV het Zonneroosje. In het boek 'We hebben er een geitje bij' is er een geitje geboren. En dat hebben wij gevierd met veel leuke activiteiten! Natuurlijk hebben we veel gelezen uit het boek. We kwamen in het boek veel dieren tegen. De koe, het paard, de kip, het konijn, het varken en natuurlijk de geit!
We hebben zelf een koe gemaakt, de kinderen mochten er de zwarte vlekken op verven. Ook hebben we de koe gemolken. Met een stokpaard hebben we paardje gereden en ook hadden we op een dag allemaal konijntjes op de groep. De kinderen hadden konijnenoren geknipt en waren geschminkt als konijn. Met het mooie weer hebben we buiten in de watertafel zelf modder gemaakt en daar de varkens in laten rollen, en in het water weer schoon gewassen.
Daar hebben we een liedje bij geleerd:
Vies klein varkentje je moet in bad
modder op je staartje, en modder op je gat.
Ik zal je even wassen, ik maak je lekker nat.
Vies klein varkentje je moet in bad.
Een uitstapje naar de kinderboerderij kon natuurlijk niet ontbreken, daar hebben we echte geiten gezien. En als afsluiter hebben we beschuit met muisjes gegeten!
 

Delen op social media

Peuteropvang de Vlinder

De kinderen hebben de afgelopen tijd gewerkt met het thema: ‘Wij gaan naar de tandarts’. We hadden een mooie tandartshoek waar de kinderen en juffen tandarts konden spelen. Dit viel erg in de smaak bij de kinderen. We hebben geknutseld en een tandenborstel en tandpasta gekregen. Ook zijn we samen met de kleuters van de basisschool naar buiten geweest. Het is mooi om te zien dat de basisschoolkinderen rekening houden en samen spelen met de peuters.  

Voor Valentijnsdag heeft een groep nog een valentijnskaart gemaakt voor hun ouders. Deze brieven hebben we samen met de kinderen op de post gedaan. Vanaf 19 maart hebben we een nieuw thema: ‘Wij gaan naar de boerderij’. Ook komt in deze periode Pasen aan de orde.

Groetjes, De juffen van de peuteropvang de vlinder.

Delen op social media

BSO de Zonnebloem

Afgelopen tijd hebben we ook bij de BSO weer allerlei leuke dingen gedaan. Het thema van de peuteropvang/kdv was ‘Naar de tandarts’ en wij hadden het geluk dat wij ook met hun thema spullen mochten spelen. Een aantal van ons zouden zo tandarts kunnen worden hoor, ze hebben al goed geoefend! In de vakantie waren we hele dagen vrij, dus hadden we alle tijd om leuke dingen te doen en te maken. Zo zijn we een dagje naar het speelbos geweest en een dagje naar Erve Brooks. Daar hebben we heerlijk gespeeld, geklommen en geklauterd. En vakantie is ook wel een beetje feest, dus hebben we samen lekker pizza gebakken en worstenbroodjes gemaakt. En natuurlijk ook opgegeten… mmm, erg lekker!

Delen op social media

Thema: Wij gaan naar de tandarts

Met het kinderdagverblijf hebben wij met de kinderen het boekje gelezen van: ‘Kas gaat naar de tandarts’. Kas ging samen met Kroko, zijn krokodil. Dat was erg leuk!
Ook hebben we poetsles gekregen van een tandartsassistente. Samen leren tandenpoetsen… en oefenen met een reuze tandenborstel op een hele grote mond! Aan het eind hadden we allemaal een poetsdiploma verdiend! Daarbij kregen alle kinderen een tandenborstel en peutertandpasta.
Maar er is ook heel wat afgeknutseld! We hebben tanden gemaakt, kleurplaten van de tandarts gekleurd en zelfs Kroko de krokodil hebben we nagemaakt!
We hebben ook een liedje geleerd over tanden poetsen:
(op de melodie van vader Jacob)
Tanden poetsen, tanden poetsen
Heen en weer, heen en weer.
Onder en ook boven, onder en ook boven.
Nog een keer, nog een keer.

 

Delen op social media

Buitenschoolse opvang `De Zonnebloem`

Buitenschoolse opvang `De Zonnebloem

Ook voor de oudere kinderen die al naar school gaan zijn we er! Bij de buitenschoolse opvang komen kinderen van 4 tot 12 jaar oud om lekker met elkaar te spelen en leuke dingen te doen. Als iedereen is opgehaald van school, of zelf naar de BSO is gekomen, gaan we eerst met z’n allen aan tafel om wat te drinken, fruit te eten en even gezellig met elkaar te kletsen. Daarna is iedereen vrij om te doen wat hij of zij wil. Er is altijd genoeg te doen! Zo gaan we bijvoorbeeld de ene keer naar de gymzaal om lekker te klimmen of spelletjes te doen, een andere keer bakken we wat lekkers en weer een andere keer knutselen we wat moois. Daarnaast vinden we het ook erg fijn om lekker buiten op het schoolplein te spelen, dat doen we dan ook vaak!

Delen op social media

Kinderopvang ‘het Zonneroosje’

Kinderopvang ‘het Zonneroosje’
 

Welkom bij onze kinderopvang. Bij ons is het altijd erg gezellig! De kinderen (0-4 jaar) komen hier spelen en leren tussen 07:30 en 18:00 uur. Elke dag kent eenzelfde dagstructuur en ook bieden wij thema-gebonden activiteiten aan, zoals het afgelopen thema: ‘brrr… wat is het koud!’. De kinderen mogen zelf bepalen of zij aan de aangeboden activiteiten mee willen doen. Zo zijn ze bijvoorbeeld druk geweest met het knutselen van een warme winterjas, handschoenen en een mooie shawl. Ook hebben ze zelf nepsneeuw gemaakt, iglo’s gebouwd en mochten ze in de echte sneeuw spelen. De boekjes over de winter waren ook spannend en leerzaam.We houden van de frisse buitenlucht en proberen elke dag even naar buiten te gaan. De kinderen spelen dan op de fietsen en bakken lekkere zandtaartjes in de zandbak. Een rondje rijden in de bolderkar vinden zij ook erg leuk! Daar wordt je natuurlijk ook wel een beetje moe van, er kan dan uitgerust worden in onze bedjes.

Delen op social media

Peuteropvang ‘de vlinder’

Peuteropvang ‘de vlinder’

Wist u dat er elke week wel meer dan 50 kinderen komen spelen bij PO de vlinder? Daar zit dus vast wel een vriendje of vriendinnetje bij! De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met de Thema’s Sinterklaas en Kerst en na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema winter. We hebben gewandeld in de sneeuw. Ook hebben we boerenkool met worst geplakt, een mooie sjaal geknutseld, en nog veel meer leuke dingen gedaan! Samen met Kikker zingen we elke dag liedjes, gaan we met alle kinderen in de kring en worden er 2 mooie (bijbel)verhalen gelezen. Ook gaan we regelmatig naar buiten en spelen we samen met de kleuters van school. Daarnaast gymmen wij met onze gymjuf Lisanne (kinderfysiotherapeut). Juf Mirjam (logopedist) is daarbij ook aanwezig en doet met ons activiteiten waar we veel van leren.

Delen op social media

Buiten spelen bij de Kindertuin

Kijk ons eens heerlijk buiten spelen!

Delen op social media

Contact gegevens

Voor eventuele vragen?

Heeft u een vraag of opmerking? Of wilt u graag meer informatie over de Johan Frisoschool? Neem gerust contact met ons op:

Johan Frisoschool Rijssen
  • Joh. Vermeerstraat 8
  • 7462 BN Rijssen